Energie industrie

Wij leveren wateroplossingen en koelwaterbehandeling voor de energie industrie.

Veolia Water Technologies helpt de installatieproductiviteit te verhogen en te voldoen aan strengere milieunormen met hoogwaardige waterbehandelingsoplossingen voor energiecentrales.

Water en regelgeving: uitdagingen voor de energiesector

Betrouwbare waterbehandelingssystemen, aangepast aan regionale beperkingen.

Strikte milieuvoorschriften. 

Grote vraag naar energie.

Groeiende bevolkingen en opkomende markten.

De efficiëntie verhogen en tegelijkertijd kosten reguleren.

Hoe Veolia energie klanten helpt

Veolia Water Technologies is gespecialiseerd in water- en afvalwaterbehandelingsoplossingen voor verschillende soorten elektriciteitscentrales: conventionele elektriciteitscentrales, fossiele brandstoffen of zonne-energiecentrales. Onze compacte en op maat gemaakte wateroplossingen dekken de volledige water- en afvalwatercyclus.

We verbeteren de prestaties van veel energiecentrales aanzienlijk. Dit helpt om regelgeving na te leven en bespaart kapitaaluitgaven. We helpen ook operators die zoeken naar nieuwe, kleinere installaties, of die gebruik willen maken van de beste watertechnologie voor aardgas of andere opkomende energiebronnen.

Employé du personnel marchant à l'intérieur d'un site industriel de production d'énergie

We bieden een waterbeheersysteem op maat dat is gericht op technische prestaties, naleving van proces- en milieuvereisten en kosteneffectiviteit op de lange termijn. Onze waterbehandelingssystemen voldoen aan de meest veeleisende betrouwbaarheids- en kwaliteitseisen die essentieel zijn voor energieproductie.

Met onze flexibele contractvormen delen wij uw risico's, verlagen we kosten en garanderen we resultaat.

Aanpasbare oplossingen voor stroomopwekking spelers

Voor een optimale energie-efficiëntie moet de waterbehandeling voldoen aan nauwkeurige specificaties, van voorbehandeling tot recycling. 

Ontzilting van ketelvoedingswater

  • Voorbehandeling door conventionele filtratie- en/of membraanprocessen.
  • Ontzilting door klassieke ionenuitwisselingstechnologie.
  • Omgekeerde osmose en mengbedfiltratie.
  • Elektrodeïonisatie (CEDI).
  • Ontgassen (membraanontgassing, Riesler, vacuümontgassing).
  • Polijstbehandeling.

Condensaat reiniging

  • Olieafscheiding (indien nodig).
  • Patroonfilters (terugspoelbaar, niet terugspoelbaar).
  • Ionenwisselaars (met interne of externe regeneratie via SeparIX™).
  • Chemische conditionering.

Behandeling van afvalwater van rookgasreiniging

Afvalwater van rookgasontzwaveling (FGD) moet gezuiverd zijn voor het lozen. De belangrijkste taken bij de behandeling van FGD-afvalwater zijn:

  • Desaturatie van gips.
  • Vaste stoffen reductie.
  • Zware metalen verwijderen.

We bieden zowel conventionele één- of tweetraps neerslaginstallaties voor de behandeling van FGD-afvalwater. Tevens beschikken we over innovatieve oplossingen voor het verminderen van slib- en afvalwaterhoeveelheden.

Afhankelijk van de locatie van de installatie en de vereiste lozingskwaliteit zijn er processtappen nodig voor de behandeling van FGD-afvalwater:

  • Verdere reductie van vaste stoffen (filter).
  • Verdere reductie van bijzondere stoffen (nitraten).

Ontdek onze waterbehandelingstechnologieën voor de energiesector

Ons brede scala aan waterzuiveringstechnologieën voor de energieopwekkingsindustrie helpt u met het:

  • verbeteren en onderhouden van de gezondheid van uw ketelvoedingswaterbehandelingssysteem.
  • verminderen van het energieverbruik van de ketel.
  • verminderen van kalkaanslag en corrosie in uw ketel.
  • zorgen voor continuïteit van de suppletiewatertoevoer naar uw ketels tijdens onderhoud.
  • behandelen of minimaliseren van afvalwater.
  • zorgen voor een watervoorziening, die in gevaar kan komen vanwege waterbeperkingen in verband met droogte of overtollig water.
  • zorgdragen voor de beveiliging en veiligheid van het waterproces bij elektriciteitscentrales.
  • voorkomen van legionella en het beheersen van gezondheidsrisico's met preventieve oplossingen en complete behandelingsprogramma's.  
  • implementeren van schone technologieën, beleid voor continue verbetering en duurzame ontwikkeling om het milieu te beschermen.

Wilt u meer informatie over onze technologieën voor chemische industrie?

 

 

Meer diensten voor onze energie klanten

Een combinatie van digitale tools en Veolia expertise die al uw waterprocessen slimmer, veiliger en duurzamer maken.
Het leveren van waterhygiëne en chemische HydrexⓇ-oplossingen die de veiligheid en prestaties van waterbehandelingsapparatuur garanderen.
We bieden een breed scala aan diensten: technische ondersteuning, vooraf gepland preventief onderhoud, reserveonderdelen, enz.

FAQ over wateroplossingen voor energie-industrieën

Waarom is suppletiewater nodig in een koeltoren?

Suppletiewater van koeltorens wordt gebruikt om waterverliezen in een koeltorensysteem op te vangen. Waterverlies treedt op als gevolg van verdamping, druppeloverdracht en deeltjes (TSS) en opgeloste vaste stoffen (TDS) te verminderen.

Welk proces is vereist voor de behandeling van koeltorenwater?

Afhankelijk van het type koeltoren zijn er verschillende waterkwaliteiten nodig. Voor het ontwerp is ook de beschikbare ruwwater kwaliteit van belang. In het algemeen worden flocculatie en sedimentatie gebruikt om de deeltjes (TSS) en gedeeltelijk organische stoffen (NOM) te verminderen, maar ook om de hardheid te verwijderen. Indien nodig zijn opgeloste vaste stoffen (TDS) te verwijderen door ionenuitwisseling of omgekeerde osmose.

Waarom is polijsten met condensaat nodig in een water-/stoomcyclus?

Het polijsten van condensaat voorkomt de concentratie van oplosbare onzuiverheden, die de binnenkant kunnen aantasten en schade aan ketels en turbines veroorzaken. Corrosie leidt ertoe dat onoplosbare onzuiverheden zoals koper, ijzer en silica opnieuw in de stroom circuleren. Als er niets aan gedaan wordt, leidt het tot uitval van de fabriek. Het polijsten van condensaat is vooral cruciaal in superkritische of ultrasuperkritische ketels, waar alle onzuiverheden van de ketel rechtstreeks de turbine binnenkomen.

Waarom is ketelvoedingswaterbehandeling nodig?

Afhankelijk van de werkdruk van de ketel kan de waterchemie leiden tot neerslag van hardheid of andere stoffen die onoplosbaar zijn in bepaalde omstandigheden in de ketel. Om dat te voorkomen moeten zouten uit het water worden verwijderd door een ketelvoedingswaterbehandelingssysteem dat gevoed is door bijvoorbeeld bronwater, drinkwater of oppervlaktewater. Afhankelijk van de bron van onbehandeld water moeten deeltjes worden verwijderd door filtratie of sedimentatie, gevolgd door een ionenuitwisselings- of omgekeerde osmose-systeem.