We bieden oplossingen om de uitdagingen van water- en afvalwaterbehandeling in de downstream olie- en gasindustrie aan te gaan. Met onze expertise ontwikkelden we diverse proceswater- en waterbehandelingstechnologieën die hergebruik maximaliseren.
Waterhoeveelheid en -beschikbaarheid: uitdagingen voor de downstream olie- en gasindustrie
Regio’s met waterstress.
Intensieve productie.
Verbruik van grote hoeveelheden water.
Hoe Veolia raffinaderijen helpt
We zijn trots op onze internationale afvalwaterbehandeling expertise voor downstream industrieën. Met meer dan 500 referentiesites helpen onze toegewijde teams klanten met hun dagelijkse uitdagingen. Onze oplossingen zijn bijzonder goed geschikt voor de specifieke behoeften van de downstream olie- en gasindustrie.
Om concurrerend te zijn, moeten de grote spelers in deze zeer concurrerende markt de meest efficiënte technologieën gebruiken om productiekosten te minimaliseren. Wij bieden onze klanten:
- Betrouwbaarheid.
- De veiligheid en beveiliging die nodig is voor activiteiten.
- De beste prestaties.
- Monitoring op afstand en digitale oplossingen.
- Volledige naleving van de milieuwetgeving.
- Ecologische doelen behalen voor het behoud van de planeet.
Aanpasbare oplossingen voor alle downstream olie- en gas spelers
Ontzilting van zeewater - Behandeling van ruwwate
Water is een groot probleem tijdens downstream olie- en gasprocessen. Een kwaliteitsproduct is essentieel voor een soepel verloop van raffinageprocessen. Daarom voorzien we onze klanten van ruw water dat gezond en veilig is.
Het door Veolia Water Technologies geproduceerde ruwe water voldoet aan de betrouwbaarheidseisen voor de ontzilting van zeewater. Wat wij ook doen:
- Voorbehandeling van proceswater.
- Productie van proceswater voor de toevoer naar ketels en voor koelwater gebruik.
- Productie van gedemineraliseerd water voor verdunningen die nodig zijn in petrochemische processen.
Afvalwaterbehandeling
Respect voor het milieu staat bij ons centraal. Veolia Water Technologies behandelt afvalwater dat gegenereerd is door industriële olie- en gasprocessen tijdens downstream activiteiten. Onze missie bestaat uit het behandelen van afvalwater, regenwater en industrieel afvalwater voordat het herbruikbaar is en voordat het geloosd wordt.
Onze behandelingsprocessen zijn gericht op het zuiveren van water van elementen die giftig zijn voor het milieu, zoals:
- Waterstofsulfide
- COD
- Ammoniak
- Opgeloste en gedispergeerde koolwaterstoffen
- Oliën
- Fenolen
- BOD
- Mercurius
- Cyaniden
- Selenium
- Chloriden
Hergebruik - Circulariteit en duurzame waterbehandelingsoplossingen
Het is essentieel om afvalwater te behandelen en alle sporen van verontreinigende stoffen te verwijderen om de hoogste waterkwaliteit te realiseren. We bieden duurzame oplossingen voor waterhergebruik en -recycling in downstream olie- en gasactiviteiten, waarmee we onze klanten helpen te voldoen aan de regelgeving. Tegelijkertijd beschermen we het milieu en minimaliseren we de behoefte aan zoet water. Onze technologieën recyclen afvalwater door verontreinigende stoffen te verwijderen voordat het terugvoert naar een natuurlijke omgeving.
Grondwaterherstel
Om opgeloste en gedispergeerde koolwaterstoffen in water te verwijderen, maakt Veolia Water Technologies gebruik van Macro Porous Polymer Extraction (MPPE®) waterbehandelingstechnologie. Deze gepatenteerde technologie, operationeel sinds de jaren ‘90, haalt een verwijderingsefficiëntie van 99,9999%.
Deze techniek is bijzonder effectief en biedt veel voordelen. Het proces genereert geen afval, behalve de zuivere koolwaterstoffen. De OPEX is laag omdat er geen chemicaliën nodig zijn en er een laag stroom- en stoomverbruik nodig is. Wij bieden een geautomatiseerd, op afstand bestuurd en volledig gegarandeerd proces.
Downstream olie- en gas klanten die Veolia vertrouwen
We installeerde onze zero liquid loss (ZLD) technologie, die afvalwater en proceswater volledig in een gesloten circuit beheert.
Ontdek onze waterbehandelingstechnologieën voor raffinaderijen
Waterschaarste in de buurt van raffinaderijen en petrochemische fabrieken is een groot probleem voor downstream olie- en gas spelers. Tegelijkertijd zijn de lozingscriteria steeds strenger en is het afvalwater zuiveren met de technieken van gisteren geen duurzame oplossing voor het milieu en onze planeet. Er zijn al duurzame oplossingen en Veolia ontwikkelt er nog meer om waterverontreiniging uit de productieprocessen te verminderen en zelfs te elimineren
Ghassan EL Tawil Legrand
Directeur
Veolia Water Technologies Olie & Gas – Midden Oosten
Wilt u meer informatie over onze technologieën voor chemische industrie?
Meer diensten voor onze downstream olie en gas klanten
FAQ over wateroplossingen voor de downstream olie- en gasindustrie
Hoe behandel je oliehoudend afvalwater?
Afhankelijk van het verontreinigingsniveau gaat afvalwater door zogenaamde primaire, secundaire of tertiaire behandelingsniveaus. Dit is nodig om te bepalen waar en hoe het water hergebruikt of geloosd mag worden. Meestal beginnen processen met het ontoliën met behulp van API, CPI en DAF (in serie of afzonderlijk). Gevolgd door een biologische behandeling en uiteindelijk door UF/RO voor hergebruik of zelfs zero liquid discharge, met behulp van RO pekelverdamping en kristallisatie. Veolia is een expert in al deze processen, waarmee we de meest optimale oplossing aanbieden en voldoen aan de strikte eisen van onze klanten.
Hoe wordt water gebruikt tijdens raffinageprocessen?
Water wordt gebruikt in bijna alle raffinage-activiteiten, van het wassen van de ruwe olie tijdens het ontziltingsproces tot koel- en verwarmingsactiviteiten, evenals voor alle nutsen (water, stoom, enz.). Raffinageprocessen genereren ook afvalwater dat op een veilige manier behandeld moet worden voor hergebruik of lozing
Is elk type afvalwater behandelbaar? Waarom zou een bedrijf ervoor kiezen om zijn afvalwater niet te behandelen?
Water is schaarser en bijna alle soorten afvalwater zijn her te gebruiken - wat de milieu-impact vermindert. Maar het hangt af van de kosten die een bedrijf bereid is te betalen voor de behandeling van het afvalwater en het slib dat het genereert. Een volledige beoordeling van de werkelijke waterkosten is noodzakelijk om de beste beslissing te nemen. Ook moet er rekening worden gehouden met de milieu-impact. Bij het nemen van zo'n belangrijke beslissing dienen bedrijven ook rekening te houden met de exploitatievergunning en de reputatie van het bedrijf en van andere belanghebbenden.